Nytt MiA-kurs; Digital kompetanse for selgere
02-06-2015 08:31:05
http://www.mangfold.no/images/stories/com_form2content/p1/f4/4.jpgOlav er 46 år gammel og jobber som selger for Uniteam Oslo. Han har jobbet for Uniteam siden 2007, Olav startet å jobbe som transport koordinator, men i 2013 begynte Olav å jobbe i salgsavdelingen. Som transportkoordinator hadde han ansvaret for å styre transporten av varer og containere, men i dag jobber han som selger, og har ansvaret for å imøtekomme kundenes ønsker og behov. Olav er en av åtte deltakere som deltar i et BKA-kurs om digital kompetanse som Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA) er ansvarlig for. 

Da vi spurte Olav om hvorfor han bestemte seg for å delta på kurset, svarte han at «han ønsket å utvikle tidligere kunnskap og kompetanse. Og ved å delta på kurset, får han muligheten til å oppfriske gammelt kunnskap, samtidig som han får muligheten til å lære smarte metoder på hvordan man kan inkorporere datakunnskap med salgsjobben». I følge Olav, gir kurset han muligheten til lære hvordan man kan bruke de ulike Office verktøyene, for å styrke ens presentasjon av produkter til kunder. Kurset gir han også muligheten til å reflektere over hvordan man bør sette opp presentasjoner i forhold til den informasjonen man ønsker å formidle til kundene.

Olav syntes kurset er bra med tanke på at man får muligheten til å snakke om ting som er relevant til arbeidet man gjør. Kurset har blitt lagt opp til en mindre gruppe og dette mener Olav er bra for akkurat denne gruppen. Man får tilgang på hvordan man kan løse ulike utfordringer fra både kursholder og kollegaer. Kursholder får deltakerne til å reflektere over hvordan man skal ta sjanser og tørre å kontakte potensielle kunder når man har muligheten til det, samt hvordan man skal initiere og ivareta kontakt. Dermed så blir ikke dette ett A – Å kurs i hvordan man skal bruke de ulike Office verktøyene, men heller et kurs som fokuserer på gode metoder som kan brukes for å forbedre seg selv som en selger. Dette er bra og nyttig, for når man gjør noe i felleskap, er det lettere å lære og man får bedre utbytte av det, enn å prøve å finne ut av ting alene. Med kurset får man muligheten til å lære hvordan man kan gjøre ting på forskjellige måter, noe som kan resultere i bedre prestasjoner.