Fagseminarer og åpne tilbud
Traineeprosjekt for høyt utdannede innvandrere
Traineeprosjektet er for innvandrere som har høyere utdanning, og som enten er arbeidssøkere eller har en stilling de er overkvalifiserte for – de som er klar for å utvikle sin profesjonelle karriere i Norge.
Traineeprosjektet er et program med fem samlinger som inneholder følgende temaer:
- Introduksjon til grunnleggende rettigheter i det norske arbeidslivet
- Lover og regler ved arbeidskontrakter og arbeidsforhold
- Intervjutrening, personlighetstester og hvordan de brukes i jobbintervjuer
- Hvordan knekke koden; hva arbeidsgivere ser etter når de rekrutterer innvandrere
- Entreprenørskap – veiledning om å etablere egen virksomhet i Norge
- Workshoper med nettverking i SoMe for koblinger til relevante miljøer og arbeidsgivere
- Bistand med CV og en søknad, karriereveiledning
- Kobling til fagperson i relevant bransje og hospitering
Vi har med oss profesjonelle samarbeidspartnere og innledere fra blant annet advokatfirmaer, private virksomheter og offentlige virksomheter.
Samlingene finner sted i 5.etg. SoCentral, Sentralen, Øvre Slottsgate 3, utvalgte lørdager fra august – oktober 2024. Hver gang holder profesjonelle samarbeidspartnere innlegg, og vi inviterer deltakere til felles lunsj og workshop. Tidsrammen er fra kl 10-14.
Dersom du er interessert, har språkkompetanse på minimum A2 nivå og og kan delta på alle samlingene, er du velkommen til å melde deg på. Vi legger ut påmeldingslenke i slutten av juli måned.
Traineeprogrammet er støtte av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, og flere virksomheter og fagforeninger bidrar som samarbeidspartnere med hospitering, som foredragsholdere eller på andre måter.
Diskriminering i arbeidslivet – åpne fagseminarer
MiA inviterer til en seminarrekke om diskriminering i arbeidslivet høsten 2024. Vi startet våren 2024 med lover og regler i arbeidslivet, ansettelser, psykososialt arbeidsmiljø og hatytringer. Hensikten er å bidra til folkeopplysning om diskrimineringslovgivningen, men også vise fram eksempler på god og bærekraftig praksis for å fremme mangfold og like muligheter.
Vi inviterer enkeltpersoner, virksomheter, fagforeninger og andre organisasjoner og nettverk til å delta og bidra i en åpen dialog.
Faglige innledere fra offentlige fagenheter og privat næringsliv åpner seminarene, og vi legger opp til dialog og muligheter for å stille spørsmål fra deltakerne. Etter en enkel bespisning fortsetter vi med workshoper for alle som deltar og dialog i plenum.
Her kan du se innlegg om tidligere seminarer.
Seminarrekken er åpen for alle, og vi tilbyr tolking til engelsk, polsk og ukrainsk.
Høstens planlagte seminarer:
18.9. Hvordan forebygge diskriminering av ansatte?
Beste praksis eksempler og erfaringer fra større virksomheter i Norge.
23.10. Hva kan arbeidsgiver kreve av arbeidstakere i Norge?
Kan man snakke morsmål på jobb, i pauser osv.? Hva er egentlig reglene for avvikling av ferie og fridager, pauser osv?
20.11. Ansettelsesprosesser – hvordan rekruttere mer mangfoldig?
Hvilke rammer man har som arbeidsgiver, og hva man gjøre for å få tak i den kompetansen man er på jakt etter. Hva jobbsøkere kan gjøre for å fremme sin kompetanse.
Lenker til påmelding legges ut ca 3 uker i forkant på Linkedin og MiAs FB og nettsider. Zoja Ghimire er utdannet psykolog, og har arbeidet med disse temaene i flere år via prosjektet Polsk dialog.
Seminarene er støttet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.